Coronavirus update


The wellbeing of our clients, staff and their families - together with continuity of service to clients - is of paramount importance. Outlined below are the precautionary measures we have taken to help protect our clients, our team and others.

For more information click here


Coronavirus update Hide

4 Bedroom house

Mugdock Road, Milngavie, Glasgow, G62

Offers over £565,000

Book A Viewing
Contact Agent
Save
Download Home Report Mortgage Calculator
  • Type House
  • Style/Floor Semi detached

Dating from circa 1904, this period blonde sandstone semi-detached villa has been extensively renovated and remodelled by our clients over the course of their custodianship to now offer a truly deluxe family home split across three levels and with a generous footprint of around 2,154 sq. ft. The property, located in Milngavie's enduringly popular Tannoch conservation district, retains many original features to include ornate cornice, beautiful etched glass and lovely stripped panelled doors. Early inspection is advised to appreciate the full extent and quality of the accommodation on offer. Along with benefitting from an exacting internal specification and cutting-edge decorative theme, the property has also undergone a relatively recent programme of refurbishment to include the electrics and plumbing, a new roof (2010) and beautiful double-glazed sash & case windows to the front and side elevations. There is also a Worchester Bosch combination boiler that was replaced in June 2014 whilst a CSS alarm system provides security to the property. More recently, our clients have successfully converted the former attic space into a double bedroom (accessible by a fixed staircase half turn stair) along with reconfiguring the first floor of the home to comfortably accommodate three double bedrooms and a study. The property is entered through a porch with mosaic floor and, from there, into a welcoming reception hallway with feature staircase and under stair storage. There is a beautiful bay windowed lounge to the front laid to hardwood parquet flooring and featuring a log burning stove with wood surround. The dining kitchen, again laid to stunning parquet flooring, is a clear highlight and acts as the social hub of the home. Here, a central island (with in-built cabinetry and a breakfast bar area) along with a striking floor to ceiling window (with a gorgeous aspect of the lush greenery to the rear) act as key focal points, with a selection of wall and base mounted storage units, silestone worktops, and a number of integrated appliances also to be found. From the kitchen, a dedicated utility room houses white goods and offers courtesy door access to the rear garden. A smartly tiled shower room completes the accommodation of the ground floor. Upstairs, the half landing provides access to a beautiful family bathroom finished in neutral floor to ceiling tiling and with a three-piece suite in white, whilst the reconfigured first floor now comfortably hosts three double bedrooms (including the opulent and particularly sizeable bay windowed master bedroom), along with a study/home office. A fixed, half turn stair leads to the additional double bedroom, a space that is nicely highlighted by three Velux windows. To the outside there is a sizable level garden and the garden is laid mainly to lawn and surrounded by a timber fence with beech hedging marking the periphery. At the bottom there is also a log store and to the side there is a large sandstone patio area perfect for alfresco dining. To the front a gravel driveway provides multiple offstreet parking and is bounded by a stonewall and some mature shrubs within its borders. An electric car charging point is located at the driveway.

  • Type House
  • Style/Floor Semi detached

Dating from circa 1904, this period blonde sandstone semi-detached villa has been extensively renovated and remodelled by our clients over the course of their custodianship to now offer a truly deluxe family home split across three levels and with a generous footprint of around 2,154 sq. ft. The property, located in Milngavie's enduringly popular Tannoch conservation district, retains many original features to include ornate cornice, beautiful etched glass and lovely stripped panelled doors. Early inspection is advised to appreciate the full extent and quality of the accommodation on offer. Along with benefitting from an exacting internal specification and cutting-edge decorative theme, the property has also undergone a relatively recent programme of refurbishment to include the electrics and plumbing, a new roof (2010) and beautiful double-glazed sash & case windows to the front and side elevations. There is also a Worchester Bosch combination boiler that was replaced in June 2014 whilst a CSS alarm system provides security to the property. More recently, our clients have successfully converted the former attic space into a double bedroom (accessible by a fixed staircase half turn stair) along with reconfiguring the first floor of the home to comfortably accommodate three double bedrooms and a study. The property is entered through a porch with mosaic floor and, from there, into a welcoming reception hallway with feature staircase and under stair storage. There is a beautiful bay windowed lounge to the front laid to hardwood parquet flooring and featuring a log burning stove with wood surround. The dining kitchen, again laid to stunning parquet flooring, is a clear highlight and acts as the social hub of the home. Here, a central island (with in-built cabinetry and a breakfast bar area) along with a striking floor to ceiling window (with a gorgeous aspect of the lush greenery to the rear) act as key focal points, with a selection of wall and base mounted storage units, silestone worktops, and a number of integrated appliances also to be found. From the kitchen, a dedicated utility room houses white goods and offers courtesy door access to the rear garden. A smartly tiled shower room completes the accommodation of the ground floor. Upstairs, the half landing provides access to a beautiful family bathroom finished in neutral floor to ceiling tiling and with a three-piece suite in white, whilst the reconfigured first floor now comfortably hosts three double bedrooms (including the opulent and particularly sizeable bay windowed master bedroom), along with a study/home office. A fixed, half turn stair leads to the additional double bedroom, a space that is nicely highlighted by three Velux windows. To the outside there is a sizable level garden and the garden is laid mainly to lawn and surrounded by a timber fence with beech hedging marking the periphery. At the bottom there is also a log store and to the side there is a large sandstone patio area perfect for alfresco dining. To the front a gravel driveway provides multiple offstreet parking and is bounded by a stonewall and some mature shrubs within its borders. An electric car charging point is located at the driveway.

Similar properties